Alzheimer Café Peelland zoekt gespreksleider (m/v)

Het Alzheimer Café Peelland is een activiteit van Alzheimer Nederland onder het bestuur van de regio Zuidoost-Brabant en richt zich op de gemeenten Deurne, Asten en Someren. Het Alzheimer Café Peelland wordt tien keer per jaar gehouden, vanaf maart 2023 in ’t Kwartier in Asten, doorgaans op de eerste dinsdag van de maand. Elke bijeenkomst heeft een thema.  De gespreksleider gaat vóór de pauze in gesprek met een of meer deskundigen. Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen.

Jouw rol

Als gespreksleider bij het Alzheimer Café ben je hét gezicht van het café. Samen met een team van andere vrijwilligers zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin alle bezoekers zich op hun gemak voelen. Als gespreksleider probeer jij bovendien alle bezoekers te betrekken en stimuleer je interactie. 

Vanuit Alzheimer Nederland volg je een tweedaagse gespreksleiderstraining. Deze training helpt je om ruimte te geven aan emoties in de zaal en deze emoties te begeleiden.

Je wordt lid van de werkgroep ACP die doorgaans twee keer per jaar vergadert en op voordracht van de gespreksleiders de thema’s vaststelt. De tijdsbesteding voor deze rol is ongeveer 6 - 8 uur per ACP-bijeenkomst, inclusief de voorbereidende werkzaamheden.

Dus ben jij iemand die:

  • Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?
  • Empathisch vermogen heeft?  
  • Graag voor een groep staat?  
  • Methodisch te werk gaat en gesprekken in goede banen kan leiden?  

Neem dan contact op met de voorzitter van de werkgroep, Petra Raijmakers, 06 40953730 of meld je aan via alzheimercafepeelland@gmail.com. Graag vóór 10 maart 2023.

We nodigen je daarna graag uit voor een oriënterend gesprek met een collega-gespreksleider en werkgroepleden.

Kom gerust eens kijken bij het ACP van 7 februari in De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten of op 7 maart in ’t Kwartier in Asten, aanvang 19.30 uur.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties