Alzheimer Café - programma november en december 2021

relax

Programma november en december 2021

2 november 2021

Thema:  Ervaringsverhalen van mantelzorgers.
Lotgenoten weten als geen ander hoe jij je als mantelzorger voelt. Waar je tegenaan loopt en waar je hulp kunt vragen. Of ze hebben tips die jou helpen om de zorg voor je naaste wat gemakkelijker te maken. Ervaringen van en met elkaar delen. En wellicht dat we een ervaringsdeskundige uitnodigen die een bijzonder verhaal te vertellen heeft.

7 december 2021

Thema: Overgang naar het verpleeghuis.
Voor veel mensen met dementie komt er een moment dat het thuis niet meer gaat. Opname in een verpleeghuis is dan de enige optie. Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe lang duurt het voordat je geplaatst kunt worden? Hoe ga je hiermee om, zowel de persoon met dementie als de mantelzorger. Kun je zelf kiezen waar je naar toe wilt? Mag je de hele dag door bezoek ontvangen of zijn er bezoektijden? Wat moet je verder nog meer regelen als je wordt opgenomen? Wordt de mantelzorger hierbij begeleid?

Gastspreker: Anita Meeuws (Zorgboog), Manager Cliënt Contact Centrum.

Informatie

 • Voor wie? Voor mensen met dementie, familieleden en andere belangstellenden uit Deurne, Asten en Someren.
 • Wanneer? Elke eerste dinsdag van de maand.
 • Hoe laat?
  De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 en eindigt om 21.00 uur. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis, voor de overige consumpties vragen wij een bijdrage.
 • Waar?
  Dienstencentrum De Beiaard,
  Pastoor De Kleijnhof 21 te Asten.
 • Inlichtingen
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Petra Raijmakers, 06-40953730
  E-mail: alzheimercafepeelland@gmail.com

U bent van harte welkom!

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door: Alzheimer Afdeling Zuidoost-Brabant & Vrijwilligers Alzheimer Café Peelland.

Routebeschrijving:
Dienstencentrum De Beiaard is via navigatie te vinden tegenover de huisartsenpraktijk aan de Lienderweg 38 te Asten. Er is parkeerruimte in de Ceresstraat en aan de Lienderweg.