Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok. Hier vindt u meer informatie en de formulieren Eigen verklaring en Werkgeversverklaring.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer op donderdag 21 januari mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dat is belangrijk, want het kabinet maakt zich grote zorgen om de verspreiding van varianten van het coronavirus, die nog besmettelijker zijn dan het virus dat we al kennen. We moeten het moment dat deze nieuwe varianten van het virus de overhand krijgen zo veel mogelijk uitstellen.

Tijdens de avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur. Als mensen toch zonder geldige reden naar buiten gaan, dan is hier beter tegen op te treden. De boete is € 95.

Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden over de avondklok op rijksoverheid.nl/avondklok.

Formulieren

U mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en u een geldige reden hebt. In dat geval moet u een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat, moet u ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar. Deze kunt u downloaden via de onderstaande links. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/avondklok.

avondklok

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties