Ben je mantelzorger? Meld je aan voor mantelzorgwaardering

Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wilt u graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste. Daarom wordt ook in 2021 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep.

De mantelzorgwaardering 2021 bestaat uit een Deurnese cadeaubon van € 50 voor mantelzorgers vanaf 18 jaar. Mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een geldbedrag van € 50. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor deze waardering?

U komt in aanmerking als u als mantelzorger tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp en ondersteuning biedt. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan geldt dat je opgroeit in een gezin waarin meer dan gebruikelijke zorg wordt gegeven aan een naaste. Gebruikelijke zorg is de normale, dagelijkse ondersteuning die partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten, familie of vrienden aan elkaar bieden.

De woonplaats van de zorgvrager is leidend. Woont u als mantelzorger in Deurne en zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan vraagt u de waardering aan in de woongemeente van de zorgvrager. 

Hoe kunt u zich aanmelden?

Bent u mantelzorger en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u de waardering op de volgende manieren aanvragen:

Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging van ontvangst per e-mail. Bent u zelf niet in staat digitaal de aanvraag te doen? Vraag dan iemand in uw omgeving die u kan helpen. U kunt ook naar één van de wijkwerkers gaan. Zij helpen u graag verder. In de folder mantelzorgwaardering 2021 vindt u een overzicht van de spreekuren per dorp of wijk.

  • Schriftelijk aanvragen 

Een aanmeldformulier kunt u ophalen bij de balie van Zorg in Deurne, het gemeentehuis en bij de wijkwerkers. U kunt het daar ook weer ingevuld afgeven.

U kunt het aanvraagformulier ook opsturen (met postzegel) naar:

LEVgroep, t.a.v. Mantelzorg Deurne
Penningstraat 555701 MZ Helmond 

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg LEVgroep Deurne, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur via 0493 - 35 25 00.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties