Collectieve aanvullende verzekering 2023

Collectieve aanvullende verzekering 2023

Ik heb een laag inkomen en hoge zorgkosten. Wat kan ik doen?

U kunt een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen afsluiten via de gemeente Deurne. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ. U bent dan beter verzekerd voor minder geld. 

Wat is een laag inkomen?

U heeft een laag inkomen als uw netto inkomen minder is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm:

 

Maximum netto maandinkomen
zonder vakantiegeld                        Jonger dan de AOW leeftijd         Ouder dan de AOW leeftijd

____________________________________________________________________________________________

Alleenstaande                                    € 1256                                             € 1397

Echtpaar/samenwonend                    € 1794                                             € 1893

Let op: deze bedragen veranderen per 1 januari 2023

 

Informatie over de vergoedingen

Op de website van GezondVerzekerd leest u wat het aanbod van de gemeente Deurne en zorgverzekeraar CZ precies inhoudt. U ziet hier welke kosten er vergoed worden. En u kunt de vergoedingen en de premie vergelijken met de zorgverzekering die u nu heeft. 

Heeft u aanvullende vragen over de vergoedingen?  Neem dan contact op met de klantenservice van CZ via het telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen 

Heeft u een besluit genomen, wilt u uw zorgverzekering veranderen en overstappen naar de Collectieve Zorgverzekering van CZ? Geef u op vóór 31 december 2022 via de website van GezondVerzekerd.

Aanmelden is eenvoudig. U moet wel uw netto-inkomen opgeven, dus houd een loonstrookje van deze maand of de vorige maand bij de hand. Voor de inkomensgrenzen zie de tabel hierboven.

Hulp bij aanvragen

Als u moeite heeft met het indienen van de aanvraag op GezondVerzekerd.nl, dan kan Zorg in Deurne u daarbij helpen.  Neem gerust contact op via 0493 – 387 387 of zorgindeurne@deurne.nl. Dit informatiepunt kan u ook helpen wanneer u vragen heeft over andere regelingen voor mensen met een laag inkomen, over hulp bij rondkomen met uw geld of bij betalingsachterstanden. 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties