Het Alzheimer Café: dementie en muziek

Het Alzheimer Café: dementie en muziek


Na het Alzheimer Café van januari  over dementie en financiën, staat op dinsdag 7 februari een heel ander en wat luchtiger thema op het programma: dementie en muziek. Gespreksleider Hannie Derksen gaat hierover in gesprek met  Frédéric Philippi, muziektherapeut bij Savant Zorg.

Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en wordt gehouden in Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Dementie en muziek

Muziek heeft invloed op gedrag en emoties. Muziek ontspant en zorgt voor afleiding. Muziek haalt herinneringen naar boven en verbindt. Hoe kun je muziek inzetten in de thuissituatie bij mensen met dementie?

Frédéric Philippi neemt ons voor de pauze mee in de wondere wereld van muziek bij dementie en hoopt dat de aanwezigen iets van haar ideeën en tips meennemen naar hun thuissituatie. 

Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen.

Een mooie muzikale afsluiting van het ACP in De Beiaard voordat het in maart verhuist naar het nieuwe gemeenschapshuis in Asten, ’t Kwartier.

Maart

In maart volgt weer een zwaarder thema: Palliatieve zorg/euthanasie/ vrijwillige terminale zorg.

Voor wie? Wanneer Locatie
Voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren 7 februari
19:30 tot 21:00
Dienstencentrum De Beiaard, Pastoor de Kleijnhof 21