Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen?

Samen de mentale gezondheid van onze jongeren bevorderen?

 

We zien dat jongeren steeds meer stress, somberheid en angstklachten ervaren. Dit komt niet alleen door de coronapandemie, maar ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen. Herkent u dit ook bij uw zoon of dochter? Hij of zij is niet alleen. Één op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten.

Om veerkracht en weerbaarheid bij jongeren te bevorderen en somberheidsklachten te voorkomen, loopt op veel Brabantse scholen de STORM aanpak. STORM staat voor Strong Teens and Resilient Minds en het doel is mentaal gezonde jongeren.

Zou u meer willen weten over hoe u deze klachten bij uw kind kunt herkennen en/of hoe u hiermee om kunt gaan? Of zou u meer willen weten over deze STORM aanpak in het onderwijs? In deze interactieve Webinar geven we informatie over factoren die een rol spelen in de mentale gezondheid van jongeren en hoe de preventieve aanpak STORM werkt. Ook beantwoorden we vragen die u als ouder kunt hebben. Het Webinar duurt 45 minuten en deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Tijdens deze Webinar presenteren verschillende organisaties uit het onderwijs en zorg hoe ze kunnen helpen de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen

Vragen?

Mail naar vja.verstappen@ggzoostbrabant.nl

Aanmelden

Aanmelden voor dit webinar doet u via deze link.

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders en opvoeders 18 mei
19:30 tot 20:15
Webinar (online)