Schrijf je in voor ‘Atelier laat je zien’

Logo - atelier laat je zien

Cursus schilderen of fotografie voor mensen met (beginnende) dementie

Het ‘Atelier laat je zien’ biedt vanaf september een cursus fotografie en een cursus schilderen aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen met geheugenproblemen zoals (beginnende) dementie om een creatieve uitlaatklep te bieden waarin men zichzelf kan zijn. Het gaat om de mens en de cursus en even niet om de ziekte dementie.

Het maken van beelden door middel van schilderen of fotografie is van alle tijden. Iedereen heeft een andere blik en mag dat vastleggen. U kiest vooraf of u wil deelnemen aan een cursus schilderen of fotografie. Beide cursussen worden twee keer aangeboden, zodat meerdere mensen kunnen deelnemen. De cursussen worden gegeven door de Deurnese kunstenaars Marije Zuidweg (fotografie) en Angelika Poels (schilderen).

Bij elke les is er een vrijwilliger aanwezig ter ondersteuning van de kunstenaar. Hierdoor wordt de mantelzorger ontlast. Een cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur, waarin u onder begeleiding van een kunstenaar schilderles of fotografie les krijgt. Aan het einde van de cursus is er een kleine expositie om te laten zien wat er tijdens de cursus is gemaakt.

  • Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
  • Deelname aan een cursus van 8 lessen kost € 40 (inclusief materialen).
  • De cursus vindt plaats van 14:00-15:30 uur.

Wilt u deelnemen?

Neem dan contact op met Ingrid Bloemers via e-mailadres: Ingrid.bloemers@levgroep.nl of telefoonnummer: 06-17431635. Via haar kunt u zich inschrijven. Meer informatie vindt u op www.leefdeurne.nl/atelier-laat-je-zien.

De cursus vindt plaats op de onderstaande momenten:

Woensdag 7 sept. t/m 26 okt.
14.00 – 15.30 uur                                              Schilderen
Ons Plekske, Liessel

Woensdag 2 nov. t/m 21 dec.
14.00 – 15.30 uur                                              Fotografie
Gerardushuis, Walsberg

Donderdag 12 jan. t/m 9 maart
14.00 – 15.30 uur                                              Schilderen
Hofke van Marijke, Sint Jozef

Woensdag 15 maart t/m 3 mei
14.00 – 15.30 uur                                              Fotografie
Den Draai, Zeilberg

Vrijwilligers gezocht

Voor de cursusdagen zoeken we nog vrijwilligers die het leuk vinden om een groep te begeleiden en de Deurnese kunstenaar te ondersteunen. Heeft u hier interesse in of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ingrid Bloemers.

Het Atelier laat je zien wordt mede mogelijk gemaakt door Steun Welzijnszorg, Stichting het Vervolg, Gemeente Deurne en Dementievriendelijk Deurne.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties