Dementievriendelijk Deurne

Het aantal mensen dat leeft met dementie neemt de komende jaren enorm toe. Wat doe je als je denkt dat je partner misschien dementie heeft? Of hoe ga je om met iemand die vergeetachtig op straat staat?

De stuurgroep ‘Dementievriendelijk Deurne’ wil inwoners uit de gemeente Deurne hier graag over informeren. Via www.facebook.com/dementiedeurne worden tips gegeven over hoe om te gaan met dementie. Je krijgt bijvoorbeeld antwoorden op vragen als: waar kan ik naartoe voor meer informatie? En wat voor activiteiten zijn er in Deurne voor mensen met dementie of mantelzorgers en familie? Via de Facebook-pagina kunt u ook gemakkelijk zelf uw vragen stellen en word u doorverwezen naar de juiste plek.

Stuurgroep

De stuurgroep ‘Dementievriendelijk Deurne’ bestaat uit gemeente Deurne, GGD, Zorgboog, Savant Zorg, mantelzorgers, casemanagers, LEVgroep, Leef!, Diaken, Participatieraad en De Wik. Samen maken we Deurne dementievriendelijk.

Zorg in Deurne

Wanneer u vragen heeft over dementie, zoals waar u terecht kunt in Deurne en welke ondersteuning er mogelijk is, neem dan contact op met Zorg in Deurne. Hieronder staan alle contactgegevens.

Eerste hulp bij Dementie Koffer (EHBD)

Als u geconfronteerd wordt met deze ziekte kan het prettig zijn om er wat meer over te lezen of om informatie te krijgen over het omgaan met dementie. Deze informatie vindt u in de EHBD koffer. De koffer is te leen in elke wijk en kerkdorp in Deurne. Neem hiervoor contact op met de wijkwerker in uw wijk via 0493-387 387 of via zorgindeurne@deurne.nl.

Training omgaan met dementie

Wilt u weten hoe u het beste om kunt gaan met iemand met dementie? Doe dan online de ‘GOED’ training op www.samendementievriendelijk.nl. Met deze gratis training vergroot u uw kennis over dementie en leert u vaardigheden die belangrijk zijn wanneer u in contact komt met mensen met dementie.

Cursus voor mantelzorgers

Omgaan met dementie is niet altijd gemakkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsstoornissen. De Levgroep biedt een cursus aan voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. In deze cursus reiken zij kennis en vaardigheden aan om hiermee om te gaan. 

De tijdsinvestering is 3 tot 4 avonden van elk 2 uur per, de deelname is kosteloos. Er kunnen maximaal 12 deelnemers in een groep en u ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Heeft u interesse in deze cursus of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties